- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άνοιγμα σχολείων-Δημόπουλος: Είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα
Πολύ σημαντικές οι επόμενες πέντε ημέρες
Στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο Θάνος Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση.
Στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας αναφέρθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι «η διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση, ενώ πρόσθεσε πως πράγματι όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, για δύο με τρεις εβδομάδες καταγράφονται κρούσματα.
Την ίδια ώρα, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες πέντε ημέρες τόσο για την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων όσο και για τον συνολικό αριθμό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ο πρύτανης εξήγησε πως, επειδή η πανδημία αυτή του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο, είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.
Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται μειούμενος, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως έχει ιδιαίτερη σημασία να υπολογίζουμε τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται. Δηλαδή, εξήγησε ο καθηγητής, τον Αύγουστο είχαμε πολλαπλάσια τεστ σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο εξηγεί σε έναν βαθμό την αύξηση των διαγνώσεων, ιδιαίτερα των ασυμπτωματικών.
«Από την άλλη μεριά, δεν επαληθεύτηκαν κάποιες απόψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε εκθετική αύξηση και χιλιάδες κρούσματα στο τέλος Αυγούστου και νομίζω ότι αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην υιοθέτηση των μέτρων από τη μεριά της κοινωνίας», σημείωσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.