Ελλαδα

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς θα γίνει η καταβολή

Τι ποσά αναλογούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Θα αφορά και τους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Τις διαδικασίες για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων των υπαλλήλων σε καθεστώς αναστολής, προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ποσό του δώρου θα καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή ανάλογα με τις ημέρες που ο εργαζόμενος βρισκόταν σε αναστολή εργασίας.

Ρύθμιση για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε καραντίνα και το επίδομα των 534 ευρώ – Τι προβλέπει

Όπως υπογραμμίζουν πηγές από το υπουργείο Εργασίας, αφού το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί βάσει της διαδικασίας της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η καταβολή του θα είναι ευκολότερη σε σύγκριση με το δώρο του Πάσχα, ενώ οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ανακριβή ή αναληθή στοιχεία για τους μισθούς των υπαλλήλων.

Τα ποσά που αναλογούν

Ωστόσο, όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής και ειδικότερα όσοι τέθηκαν σε αναστολή για πάνω από δύο ή τρεις μήνες εντός του οκταμήνου μεταξύ του Μαΐου και του Δεκεμβρίου, το ποσό που θα λάβουν θα είναι μικρότερο.

Αυτό θα γίνει επειδή θα γίνει υπολογισμός του δώρου για τους μήνες της αναστολής επί των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όχι επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου, πριν από την αναστολή της σύμβασης.

Μεγαλύτερα ποσά θα λάβουν όσοι εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας και αμείβονται με μισθούς κάτω των 534 ευρώ τον μήνα.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, το κράτος θα πληρώνει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ