Ελλαδα

Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 39χρονου εργάτη στα Χανιά

Καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων σε πηγάδι το πρωί της Πέμπτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67637-136378.jpg

 Για τρίτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται στα Χανιά, η επιχείρηση για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του 39 χρόνου εργάτη που το πρωί της Πέμπτης καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων την ωρα που εκτελούσε εργασίες υποστύλωσης μέσα σε πηγάδι βάθους 17 μέτρων στην περιοχή των Μουρνιών στα Χανιά.

 Από το πρωί στο σημείο πραγματοποιούν εργασίες εκσκαφής 5 μεγάλα μηχανήματα έργων ενώ φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν σε άλλο σημείο τις μεγάλες ποσότητες από χώμα από ένα κρατήρα βάθους 14 περίπου μέτρων και με πολύ μεγάλη διάμετρο.

Το έργο της εκσκαφής που αποφασίστηκε να μεταφερθεί και νοτιανατολικά δυσχεραίνει το γεγονός ότι το βάθος αυτό βρίσκεται κοντά στον υδροφόρο ορίζοντα με αποτέλεσμα στο βάθος της εκσκαφής να υπάρχουν νερά με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς αντλήσεις.

Λόγω της επέκτασης του χώρου εκσκαφής μετακινήθηκε από συνεργείο της ΔΕΗ κολώνα παροχής ρεύματος.

Στο σημείο βρίσκονται 13 άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ 10 πυροσβέστες καθώς και άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει το χώρο για λόγους ασφαλείας ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία οχημάτων σε μια ακτίνα περίπου 500 μέτρων ώστε να διευκολύνονται στην κίνηση τους τα οχήματα των διασωστών καθώς και τα βαριά οχήματα που πραγματοποιούν τις εργασίες εκσκαφής.

Έξω από το σημείο που γίνεται η επιχείρηση βρίσκονται και σήμερα πολίτες συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του 39χρoνου άνδρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ