- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτήν την ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς προχωρούν στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό και αναφέρθηκε εκτεταμένα στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι ησωστή χρήση της βοηθά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Μάλιστα, για τη χρήση μάσκας από τα μικρά παιδιά τόνισε πως το παράδειγμα για τη χρήση της το δίνουν οι μεγαλύτεροι, σημειώνοντας επίσης: «Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι, στα μεγαλύτερα την ενημέρωση».
«Τα παιδιά βασίζονται στην επιβράβευση, οφείλουμε να τους τη δώσουμε όταν χρησιμοποιούν τη μάσκα, δεν προβάλλουμε στα παιδιά το άγχος το δικό μας και τη μικροβιοφοβία μας», σημείωσε. «Θα υπάρξει ξανά η αγκαλιά. Η μάσκα είναι μαχαίρι με δύο όψεις. Χρησιμοποιείται για καλό σκοπό στα νοσοκομεία και τώρα για λίγο καιρό στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Είναι ένα αναγκαίο κακό», σημείωσε.
Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο.
«Δεν θα ήθελα να δω το εμβόλιο ως αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης» υπογραμμίζοντας ότι ήδη κυκλοφορούν πολλά σχετικά fake news ανά τον κόσμο.
«Δυναμική η διασπορά του ιού»
Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι το 27% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν ασυμτωματικοί και το 27% ανέφεραν πως είχαν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή.
Σημείωσε ότι απασχολεί τους ειδικούς η επιδημία σε κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο σημειώθηκαν 137 κρούσματα. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για δυναμική διασπορά του ιού.
Αναφερόμενος στα παγκόσμια δεδομένα, ανέφερε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται πλέον ως θεραπεία, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος τους στην παραγωγή εμβολίου.
Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την καταγραφή 207 νέων κρουσμάτων κορονωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εισαγωγή του συγκεκριμένου υγρού στην Ε.Ε. απαγορεύεται - Ξεπερνούν τις 338.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός
Οι ρόλοι που τον έκαναν αγαπητό στο κοινό - Από το «Μάθε παιδί μου γράμματα» μέχρι τη «Λούφα και Παραλλαγή»
Στη μάχη και Τσέχοι πυροσβέστες
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 09:00
Σηκώθηκαν εναέρια μέσα - Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Περιορισμοί σε Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αριστοτέλη τη Δευτέρα - Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου
Σε πλήρη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Σύγκληση συντονιστικών οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης από επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή του Δήμου
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περιγράφει τις ακραίες συνθήκες των τελευταίων ημερών και τα επόμενα βήματα
Περιοριστικά μέτρα ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων επέβαλε το Λιμεναρχείο μέχρι νεωτέρας
Ταχεία επέμβαση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή drone και του Δήμου Αριστοτέλη
Σε υψηλά επίπεδα η κίνηση στο λιμάνι - 81 δρομολόγια προγραμματισμένα για σήμερα
Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες - Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.