- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παρίσταναν τους εξαγωγείς και πήραν προϊόντα αξίας 100.000 ευρώ
Σπείρα απατεώνων εξαπάτησε επιχειρήσεις σε Πέλλα, Τρίκαλα και Κέρκυρα
Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανθρώπων που παρίσταναν τους εξαγωγείς τροφίμων και απέσπασαν προϊόντα αξίας άνω των 100.000 ευρω σχηματίσθηκε στη Θεσσαλονίκη
Προϊόντα τροφίμων αξίας άνω των 100.000 ευρώ απέσπασαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης από 3 επιχειρήσεις με το πρόσχημα της επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, 56χρονος ημεδαπός και 36χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απατών τετελεσμένες κατ΄εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος με την 36χρονη και έναν εκ των δραστών, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση απατών και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της μεσολάβησης μεταξύ εταιρείας εμπορίου τροφίμων του εξωτερικού και εμπόρων τροφίμων, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους.
Τα μέλη της οργάνωσης συνέστησαν εταιρεία τροφίμων σε χώρα του εξωτερικού με φερόμενη ιδιοκτήτρια την 36χρονη και στη συνέχεια τα άλλα δύο μέλη χρησιμοποιώντας αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας υπό την επωνυμία της παραπάνω εταιρείας, καθώς και τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο εμφαίνεται ως συνδρομητής έτερο άτομο, προσέγγιζαν εμπόρους τροφίμων ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσπάσουν προϊόντα τροφίμων χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο.
Για να επιτύχουν το σκοπό τους, παρουσίαζαν τις εμπορικές συναλλαγές ως ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων των προαναφερόμενων εμπόρων στο εξωτερικό.
Με τον παραπάνω τρόπο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απέσπασαν από τρεις 3 επιχειρήσεις σε περιοχές της Πέλλας, των Τρικάλων και της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τροφίμων, διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 108.741,46 ευρώ ενώ μία μεταφορική εταιρεία υπέστη ζημία 1.260 ευρώ, καθώς δεν της καταβλήθηκε συμφωνηθέν κόμιστρο για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.