Ελλαδα

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Νίκος Χαρδαλιάς: Όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις έως και τις 31 Αυγούστου 2020 - Τροποποίηση στο ωράριο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει Δεκαπενταύγουστου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει Δεκαπενταύγουστου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI

Όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει Δεκαπενταύγουστου - Οι ανακοινώσεις που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει του Δεκαπενταύγουστου αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει του Δεκαπενταύγουστου στην έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει Δεκαπενταύγουστου συμπεριλαμβάνεται αυτό που προβλέπει όριο έως 100 καλεσμένους σε γάμους και βαφτίσεις. Το συγκεκριμένο μέτρο είχε ισχύ μέχρι τις 15 Αυγούστου 2020 και παρατείνεται πλέον έως και τις 31 Αυγούστου 2020. Όριο έως 100 άτομα και στις κηδείες.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη έχουν φθάσει τα 22. Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού είχαν επιβεβαιωθεί και σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ενώ φορείς Covid-19 είχαν εντοπιστεί επίσης σε γάμους σε Λάρισα και Σέρρες.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με μόλις 12 να θεωρούνται «εισαγόμενα». Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα επιβεβαιώθηκαν 47 και 26 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας δίπλα του τον Σωτήρη Τσιόδρα, επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός από την πλευρά των πολιτών εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ξεκαθαρίζοντας: «Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι». Και προειδοποίησε: «Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και μπορεί η κατάσταση αυτήν τη στιγμή να είναι διαχειρίσιμη αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να διατηρηθεί έτσι».

Κορωνοϊός - Nέα μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου: Μέχρι 100 άτομα σε γάμους και τροποποίηση ωραρίου σε κέντρα διασκέδασης

  • Απαγορεύεται από αύριο στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέερας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς υποχρεούνται σε 7ήμερη καραντίνα που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το μέτρο αφορά τόσο τον χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και τον χώρο δεξιώσεων.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό | Χαρδαλιάς - Τσιόδρας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ