Ελλαδα

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Τι ισχύει σε γάμους, βαφτίσεις και μπαρ

Οι επίσημες ανακοινώσεις - Τι αλλάζει σε κηδείες - Πώς μπορεί να επηρεαστεί το ωράριο στα κέντρα διασκέδασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gamos-vaftisi-bar-nixterina-kentra-metra-koronoios.jpg
© Pixabay

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες - Τι ισχύει πλέον σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε νέα μέτρα για γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με μόλις 12 να θεωρούνται «εισαγόμενα». Εν όψει του Δεκαπενταύγουστου ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα νέα μέτρα για γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη έχουν φθάσει τα 22. Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού είχαν επιβεβαιωθεί και σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ενώ φορείς Covid-19 είχαν εντοπιστεί επίσης σε γάμους σε Λάρισα και Σέρρες. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην παράταση του μέτρου που προβλέπει όριο 100 καλεσμένων σε γάμο και βάφτιση έως τις 31 Αυγούστου 2020. Το μέτρο αυτό είχε αρχικά ισχύ έως και τις 15 Αυγούστου 2020. Το ίδιο συμβαίνει πλέον και με τις κηδείες, όπου ο συνολικός αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.

Με τις εικόνες συνωστισμού, χωρίς αποστάσεις και μάσκες, σε νυχτερινά μαγαζιά να επαναλαμβάνονται, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και νέα μέτρα για τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης. Όπως είπε, υπάρχει πλέον η δυνατότητα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, να τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας και αν χρειαστεί να περιορίζεται -πάντα σε τοπική κλίμακα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα νέα μέτρα για γάμους, βαφτίσεις, μπαρ και νυχτερινά κέντρα

  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Αφορά τον χώρο τέλεσης του Μυστηρίου όσο και τον χώρο δεξιώσεων.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο που απαγορεύει τους όρθιους πελάτες σε νυχτερινά μαγαζιά. Το μέτρο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου και ανάλογα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ληφθεί νέα απόφαση για το μέτρο αυτό θα παραταθεί.

«Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα» είχε αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 μετά τα 78 νέα κρούσματα Covid-19 εκείνης της ημέρας.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό | Χαρδαλιάς - Τσιόδρας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ