- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τη μνήμη του Νεκτάριου Σάββα
Ο αρχιφύλακας Σάββας δολοφονήθηκε σε ηλικία 41 ετών, από πολλαπλά πυρά τρομοκρατών τον Ιούνιο του 2009
Η απόφαση ώστε να τιμηθεί από τον Δήμο Αθηναίων η μνήμη του δολοφονημένου αρχιφύλακα, Νεκτάριου Σάββα, ελήφθη χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας
Το όνομα του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 41 ετών, από πολλαπλά πυρά τρομοκρατών τον Ιούνιο του 2009 ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, θα δοθεί σε τμήμα της οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, στην περιοχή όπου πριν από 11 χρόνια έγινε η τρομοκρατική επίθεση.
Η απόφαση ελήφθη χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με την παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρη Γερακαράκου και άλλων συναδέλφων του αδικοχαμένου αστυνομικού.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην παρέμβαση του στην διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Η σημερινή απόφαση δεν είναι απλώς μια οφειλόμενη τιμή σε ένα αδικοχαμένο θύμα της τρομοκρατίας, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε στο καθήκον. Είναι και ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα το οποίο στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κατά της τυφλής βίας και του μίσους απ΄όπου κι αν προέρχεται. Ένα μήνυμα το οποίο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη αυτή η πόλη από τους εκπροσώπους της στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από κόμματα και κάθε λογής διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το «ποτέ ξανά».
Ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας είχε γεννηθεί το 1968 στη Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία. Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο ΣτΕ ανέτρεψε τα όσα είχε αποφασίσει στα προηγούμενα στάδια
Λόγω τεχνικού προβλήματος οι πολίτες δεν μπορούν να καλέσουν το «100»
Έρχονται αρκετές βροχές και καταιγίδες
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν πολίτης υπέβαλε αίτημα ανανέωσης διαβατηρίου, προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα, που είχε εκδοθεί το 1972
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου
Άγνωστο το πώς βρέθηκε στη περιοχή
Στη συνέχεια, άρχισε να κατευθύνεται προς τον Εθνικό Κήπο, όπου χάθηκαν τα ίχνη της
Ο νεαρός φέρει αιμάτωμα μέτριας βαρύτητας και δεν χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης
«Σειρά σου τώρα να αποδείξεις»
«Ο Θεός να χαρίσει υπομονή και παρηγοριά στους συγγενείς και στους φίλους τους», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
Σε εξέλιξη ιστολογικές εξετάσεις μετά τη νεκροψία – Δεν προέκυψε σαφής αιτία θανάτου
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Φωτιά ξέσπασε σε αστικό λεωφορείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη – Επιχείρηση με έξι πυροσβέστες
Εξιχνιάστηκε η επίθεση οκτώ ατόμων στο φράγμα Θέρμης – Δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.