Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Πήγαν καλά τα χειρουργεία»

Η γιατρός Μαρία Καλοφώνου δήλωσε ότι ο δρόμος είναι «μακρύς» για την 34χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο © Photo by Levi Clancy on Unsplash

Η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο σχολιάζει την πορεία της υγείας του θύματος της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Την αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου εξέφρασε η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου.

Μιλώντας στο Mega για τις συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις η κ. Καλοφώνου είπε: «Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία μας, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε, όμως ο δρόμος είναι μακρύς». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το ψυχολογικό μέρος της ανάρρωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο: «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο», είπε σχετικά η κ.. Καλοφώνου που σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι να βγει από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται υπογραμμίζοντας ότι η 34χρονη δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της.

«Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να τη βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Δεν της κρύβουμε κάποια αλήθεια», σχολίασε.

Αισιόδοξος για την όραση της 34χρονης εμφανίστηκε και ο Γιώργος Κυμιωνής, αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας πως η πορεία του αριστερού της ματιού βαίνει καλώς. «Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους», επισήμανε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ