Ελλαδα

Ζέστη και βροχές τις επόμενες μέρες

Επανέρχεται η αστάθεια του καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συννεφιά
Συννεφιά ©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επανέρχεται η αστάθεια του καιρού τις επόμενες ημέρες με ζέστη και βροχές.

Επανέρχεται η αστάθεια στον καιρό την εβδομάδα που ξεκινάει, με ζέστη και βροχές, αλλά και καταιγίδες το μεσημέρι και τα απόγευμα, αρκετό ήλιο νοτιότερα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, την Τρίτη τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά -ημιορεινά.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος καιρός, αρκετή ηλιοφάνεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με αραιές νεφώσεις που προς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα έχουν την τάση να πυκνώνουν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά τους 25-28, 30-32 στα βόρεια και ανατολικά και 28-30 οι μέγιστες στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο  θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, νοτιάδες στο Αιγαίο 3-5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 17-31 βαθμούς με δυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ήλιος και μετά το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και με μικρή πιθανότητα να βρέξει μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 18-29 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με μικρή πιθανότητα για ψιλόβροχο στα ορεινά της Πελοποννήσου το μεσημέρι. Μικρή ενίσχυση φαίνεται στους ανέμους, με βορειοδυτικούς στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και νοτιάδες στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ στα νότια.

Κλείνοντας, την Πέμπτη το μεσημέρι και το απόγευμα, τοπικές βροχές περιμένουμε στα βόρεια, στο ΒΑ Αιγαίο και στα δυτικά ορεινά τμήματα. Αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 και στα νότια 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία και τις 2 ημέρες δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ