- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νότια Κρήτης.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.51 το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, σύμφωνα με την προκαταρκτική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σημειώνεται ότι η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών έκανε λόγο για 6 Ρίχτερ, όπως ακριβώς και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Ωστόσο, η Αθήνα αναθεώρησε την εκτίμησή της προς τα κάτω στα 5,9 Ρίχτερ, αλλά το Ευρωμεσογειακό κάνει λόγο για 6,5 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας και 424 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος τοποθετείται μόλις στα 15 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.
Λίγο αργότερα, ακολούθησαν δύο ακόμη σεισμοί, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ σύμφωνα με την προκαταρκατική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 16.33, εντοπίζεται 122 χλμ νότια της παραλίας Άρβη στη νότια Κρήτη και 117 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετείται στα 10 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικόν Ινστιτούτο ο σεισμός υπολογίζεται πως είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ, που καταγράφηκε 10 μόλις λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,9 Ριχτερ, εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Πάντως, αν και οι τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλο το παραλιακό μέτωπον της νότιας Κρήτης, σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στην αυλή σχολείου, τρεις ανήλικοι είχαν κατασκευάσει τον μηχανισμό
Εντοπίστηκε ένα ξένο σώμα σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου που αποσύρεται
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.