Ελλαδα

27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Πέντε θάνατοι

2.490 οι συνολικοί φορείς - 48 διασωληνωμένοι - Οι ανακοινώσεις από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα/ © EUROKINISSI

Ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού και πέντε θάνατοι από Covid-19 στην Ελλάδα: Όλα τα νεότερα.

Νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε όλα τα νεότερα για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τους νεκρούς από Covid-19.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020, κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, επαναλαμβάνοντας ότι τα δύο κύρια όπλα κατά του κορωνοϊού είναι «το μέτρο της απόστασης και της υγιεινής σε όλες μας τις δραστηριότητες». «Νομίζω ότι τους επόμενους δύο μήνες, ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε σταδιακά και ελεγχόμενα, να διατηρήσουμε την πετυχημένη πορεία μας σαν λαός» υπογράμμισε.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι:

  • Επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
  • Στους 2.490 οι συνολικοί φορείς Covid-19 στην Ελλάδα. Το 55,6% αφορά άνδρες.
  • 580 κρούσματα κορωνοϊού θεωρούνται ότι σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα Covid-19.
  • 48 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 13 είναι γυναίκες.
  • Το 88% των διασωληνωμένων έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 70 ετών και άνω.

Στους 2.490 οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα
Στους 2.490 οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα/ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι 60 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ σε νοσοκομεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Δυστυχώς, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε ασθενών με κορωνοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα λόγω Covid-19 ανέβηκε στους 130. Από αυτούς οι 34 ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη. Το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.

Στους 2.490 οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα
Στους 2.490 οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα/ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παράλληλα, έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής 61.407 κλινικά δείγματα για κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε από τη μεριά του ότι όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης κορωνοϊού στην Ελλάδα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 4 Μαΐου 2020.

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη μονάδα νεφροπαθών

Σχετικά με την μονάδα υγείας με νεφροπαθείς στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για ευπαθείς ομάδες».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς τρεις συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό»

«Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και μέχρι να γίνει αυτό συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ώστε να μηδενιστεί οποιαδήποτε επαφή κι επικοινωνία θετικών κι αρνητικών ασθενών» ξεκαθάρισε.

Και συμπλήρωσε πως τα 17 άτομα, εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες, του νοσοκομείου που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό με την πορεία της υγείας τους να ελέγχεται.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ