- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσιόδρας για κλιματιστικά: Πώς τα χρησιμοποιούμε εν μέσω κορωνοϊού
Τι είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας - Τα προτεινόμενα μέτρα πρόληψης
Τι πρέπει να προσέξουμε με τα κλιμαστικά εν μέσω κορωνοϊού, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Για τα κλιμαστικά και το τι πρέπει να προσέξουμε εν μέσω κορωνοϊού μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του Covid-19 στην Ελλάδα.
Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020 και αφού γνωστοποίησε ότι επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού και καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα των κλιματιστικών εν μέσω κορωνοϊού.
Όπως είπε, εκδόθηκε εγκύκλιος στην οποία διευκρινίζεται πως «οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του κορωνοϊού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς».
Κάποια χαρακτηριστικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα:
- Η αύξηση παροχής του νωπού αέρα στις κεντρικές κλιματικές μονάδες.
- Η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα.
Επίσης, για τις μονάδες οικιακού τύπου (air condition στο σπίτι), όπου είναι εφικτό να τίθενται εκτός λειτουργίας, ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού.
Παράλληλα, οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των φίλτρων των κλιματιστικών να εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων, όπως ατομική προστασία, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων και αναπνευστική προστασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.