Ελλαδα

71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στους 86 οι νεκροί

Στους 1.955 οι επιβεβαιωμένοι φορείς στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Τι ισχύει για τα γάντια μιας χρήσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο/ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στους 86 οι νεκροί από Covid-19 - Οι φορείς ανά ηλικιακή ομάδα.

Ξεκίνησε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2020 όλα τα νεότερα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε, επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων φορέων στην Ελλάδα είναι πλέον 1.955.

Το 57% των κρουσμάτων αφορά άνδρες. Η ηλικία μεταξύ 18-39 ετών έχει το 30% των κρουσμάτων, μεταξύ 40 με 64 ετών εντοπίζεται το 45%, ενώ από 65 ετών και άνω το 21%. Στην ηλικία κάτω των 18 ετών εντοπίζονται τα υπόλοιπα κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα, 79 ασθενείς με Covid-19 είναι διασωληνωμένοι στην Εντατική νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια. Από αυτούς οι 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 77% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 16 ασθενείς με κορωνοϊό πήραν εξιτήριο από την Εντατική. Ο κ. Τσιόδρας έδωσε επιπλέον στοιχεία για τα κρούσματα, υπογραμμίζοντας πως 518 σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα για κορωνοϊό.

Τρεις θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο τρίων ασθενών με Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέβηκε στους 86. Μέση ηλικία των θανόντων τα 73 έτη.

Στους 86 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Στους 86 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο/© athensvoice.gr/koronoios

Το σχόλιο Τσιόδρα για τα γάντια μιας χρήσης

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα γάντια μιας χρήσης που χρησιμοποιούν πολίτες εκτός σπιτιού.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη πρακτική δεν βοηθά ιδιαίτερα και μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνη σε σχέση με κάποιον που δεν φορά γάντια, καθώς μπορεί να δημιουργήσει εφησυχασμό και ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας.

«Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό» προειδοποίησε.

Τα γάντια μιας χρήσης μπορεί να προκαλέσουν εφησυχασμό στους πολίτες, προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας
Τα γάντια μιας χρήσης μπορεί να προκαλέσουν εφησυχασμό στους πολίτες, προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Μικρές εγκοπές μπορεί να "επιτρέψουν" στον κορωνοϊό να "επιτεθεί"» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το να φορά κάποιος γάντια μπορεί να τον κάνει να τηρεί λιγότερο συχνά από ό, τι πρέπει τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY