Ελλαδα

Θετικοί σε κορωνοϊό τέσσερις υπάλληλοι στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας»

Στους 387 οι επιβεβαιωμένοι φορείς του Covid-19 στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου «Αγ. Σάββας»
Κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου «Αγ. Σάββας»/© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τέσσερις υγειονομικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» είναι θετικοί στον κορωνοϊό - «Καμπανάκι» από την ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος γνωστοποιεί ότι τέσσερις υπάλληλοι στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι ο συνολικός αριθμός των φορέων στην Ελλάδα ανέβηκε σε 387, καθώς εντοπίστηκαν 35 νέα κρούσματα. Η είδηση ότι είναι θετικοί σε κορωνοϊό τέσσερις υπάλληλοι στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» φέρνει στην επιφάνεια τον δύσκολο αγώνα που δίνει καθημερινό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να βοηθήσει ασθενείς με Covid-19.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας ακτινολόγος του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ελέγχεται και μια νοσηλεύτρια.

Συνολικά, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν τεθεί σε καραντίνα και 16 νοσούν από τον κορωνοϊό. Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε: «Αποδεκατιζόμαστε, εάν δεν έρθουν μάσκες, οι απώλειες θα είναι πολλές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ