- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Νομικό μόρφωμα οι λέσχες καπνιστών
Νέο σαφάρι ελέγχων για να κλείσουν τα lounge των καπνιστών
«Παράνομες» χαρακτηρίζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τις προσπάθειες καταστηματαρχών να ανοίξουν καπνιστικές λέσχες για να παρακάμψουν τον νόμο.
Στο θέμα της παράκαμψης του αντικαπνιστικού νόμου με τις «Λέσχες Καπνιστών» επανέρχεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας(ΕΑΔ). Μετά την πρόσφατη παρέμβαση, που έκανε λόγο για «καινοφανή νομικά μορφώματα», που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο, με σημερινό δελτίο Τύπου ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης διαψεύδει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), το οποίο υποστηρίζει ότι ο ίδιος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του διευκρίνισε ότι το νομικό πλαίσιο που προτείνει η ΠΑΣΚΕΔΙ για την ίδρυση Λεσχών Καπνιστών είναι αποδεκτό από την ανεξάρτητη αρχή και έχει την πλήρη αδειοδότηση για να λειτουργεί.
Ο κ. Μπίνης επισημαίνει ότι ουδέποτε προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση και χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές, ψευδές, δυσφημιστικό και άκρως παραπλανητικό το δημοσίευμα της ΠΑΣΚΕΔΙ, στο οποίο επιπρόσθετα παρανόμως χρησιμοποιείται το λογότυπο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με προφανή σκοπό την πρόκληση σύγχυσης στους πολίτες και τους επιχειρηματίες».
Ο διοικητής της ΕΑΔ διευκρινίζει «προς αποφυγή οιασδήποτε παρερμηνείας» ότι προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επίκληση της λειτουργία τους ως Λέσχες Καπνιστών θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, από κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν επιθεωρητές -ελεγκτές της ΕΑΔ, καθώς και στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας των Περιφερειών. Αντικείμενο ελέγχου, προσθέτει ο κ. Μπίνης, θα είναι η συμμόρφωσή τους στο σύνολο των διατάξεων που διέπουν τις προϋποθέσεις ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των πολιτών, και ο υγιής ανταγωνισμός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.