- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Meteo: Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες από τον «Ετεοκλή»
Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Στην Αττική σήμερα βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι, σχετικά μικρής διάρκειας, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ετεοκλής» έως το πρωί του Σαββάτου, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ σε πολλές περιοχές πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου είχαν καταγραφεί σε Θεοδώριανα 'Αρτας (81 χιλιοστά), Αλαγονία Μεσσηνίας (63) και Πάπιγκο Ιωαννίνων (55), ενώ οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σε Παξιμάδα Καρύστου (127 χιλιόμετρα την ώρα), Καρδαμύλη Μεσσηνίας (90) και Διόνυσος Αττικής (89).
Στην Αττική σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας, υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.
Οι βροχές από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νότια ηπειρωτικά από 9 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 14, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 16 (στα Δωδεκάνησα έως 18) και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 7 έως 9 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 10 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 έως 9 μποφόρ, όμως από το απόγευμα και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 και κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.