- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εξόρμηση της Τροχαίας για σταθμεύσεις σε μπάρες διάβασης αναπήρων
Στο πλαίσιο του στόχου που έχει βάλει η ΕΛΑΣ για μια πιο ανθρώπινη πόλη
Η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα, καταγράφει εκατοντάδες παραβάσεις σχετικά με σταθμεύσεις οχημάτων σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.
Στο πλαίσιο του στόχου που έχει βάλει η Ελληνική Αστυνομία, για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για όλους τους πολίτες και κυρίως των πιο ευάλωτων και αδύναμων, κινήθηκε αυτή την εβδομάδα η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας εκατοντάδες παραβάσεις σχετικά με σταθμεύσεις οχημάτων σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.
Πρόκειται για το καινούργιο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ προχθές ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από το Αρχηγείο του Σώματος.
Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του παλαιότερου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα δόθηκε προτεραιότητα στις παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών, παιδικά καθίσματα, ζώνες κ.λπ.
Συνολικά, συγκροτήθηκαν 877 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, από τα οποία ελέγχθηκαν συνολικά 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν:
- 639 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και
- 100 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και της Θεσσαλονίκης (148).
Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, που εφαρμόζεται το πρόγραμμα για τη στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, σε όλη τη χώρα, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.
Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.