Ελλαδα

Στη Κω οι κάτοικοι έκαναν άσκηση για τσουνάμι (video)

Το σενάριο προέβλεπε ισχυρή σεισμική δόνηση και τεράστια κύματα να πλησιάζουν τις ακτές του νησιού - Τι προβλήματα παρουσιάστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
DSC 0537

Καρέ καρέ η άσκηση για τσουνάμι στην Κω.

Παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης άσκηση ετοιμότητας στην Κω, στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στην συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί.

Στην άσκηση συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Ιπποκράτειο Λύκειο της Κω. Κατά τη διάρκεια της καταγράφηκαν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε να επιλυθούν.

Από τη μεριά του ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επεσήμανε ότι για αυτόν τον λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

DSC 0479

DSC 0511

DSC 0541

DSC 0542

 

Βίντεο: Βήμα της Κω

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ