Ελλαδα

Εξάρχεια: Μία σύλληψη και 16 προσαγωγές

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα - Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξάρχεια
Εξάρχεια / © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία, μετά τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια.

Σε 16 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε κατά  τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία, μετά τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια  και συγκεκριμένα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα που φέρεται να έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στις δράσεις του.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων γύρω στις 22:00 επιτέθηκε σε ομάδα της ΔΙΑΣ η οποία συνόδευε διμοιρία των ΜΑΤ την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, άρχισε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία πήγε σε γνωστό καφενείο στην οδό Τσαμαδού, όπου προσπάθησε να εισέλθει εντός. Κατά τη διαδικασία, προχώρησαν στη προσαγωγή 18 συνολικά ατόμων, με μία από τις προσαγωγές να μετατρέπεται σε σύλληψη, αυτή του στελέχους του Ρουβίκωνα.

Εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ: Θα θρηνούσαμε θύματα

Τα επεισόδια έγιναν πολύ κοντά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη, να αναφέρει μετά τα μεσάνυχτα, πως τα επεισόδια ήταν πολύ σοβαρά και θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει ακόμη και θύματα. «Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν κι από τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ