Ελλαδα

Πιθανή η επιμήκυνση του σχολικού έτους

 «Οι αργίες περισσεύουν», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59383-118522.jpg

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του σχολικού έτους, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

«Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄ αυτό χρειάζεται, πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως «τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και τα λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο».

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις είπε πως «οι αλλαγές εφαρμόζονται από τη φετινή Α’ Λυκείου», ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια διευκρίνισε πως «η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη πλέον θα δομούνται με κριτήριο τί χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τί χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας».

Τέλος, αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο υπουργός έκανε σαφές πως «όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και θα επιταχυνθεί», αφού σύμφωνα με τον ίδιο οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από την πλειοψηφία των καθηγητών. «Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ