Ελλαδα

Η λίστα των Most Wanted της ΕΛ.ΑΣ

Και οι χρηματικές αμοιβές που πιάνει ο κάθε κακοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59102-117853.jpg

Η λίστα της ΕΛ.ΑΣ με τους επικηρυγμένους και τις χρηματικές αμοιβές

Βασίλης Παλαιοκώστας

Προκήρυξη χρηματική αμοιβής ενός εκατομμυρίου από το 2011 για τη σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η χρηματική αμοιβή δίνεται σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλειου Παλαιοκώστα του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, την 17-05-1966. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο αδελφός του είχαν επικηρυχθεί και στο παρελθόν με 250.000.000 δραχμές ο καθένας για τη μεγάλη κλοπή των αρχαίων της Κορίνθου.

Αμοιβές για την 17Ν και Επαναστατικό Αγώνα

Ένα δισεκατομμύριο δραχμές θα λάμβανε όποιος έδινε πληροφορίες ή στοιχεία που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των δολοφόνων του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Aθήνα, Στέφεν Σόντερς. Mε κοινή απόφαση των τότε υπουργών Δημόσιας Tάξης Mιχάλη Xρυσοχοϊδη και Oικονομικών Γιώργου Δρυ. Προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 1.000.000.000 δρχ. σε οποιονδήποτε έδινε στοιχεία και πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη και σύλληψη των αγνώστων δραστών. 

Οι δράστες της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Χρηματική αμοιβή ύψους 1.000.000 ευρώ σε όσους πολίτες συμβάλουν στο έργο των Αρχών για την αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Επικήρυξη με κοινή τους απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Οικονομικών.

Ληστές με τα μαύρα

Τον Οκτωβρίου 2009 επικηρύχτηκαν με το ποσό των 600.000 ευρώ τρία άτομα που καταζητούνται για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με σημερινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επικηρύσσονται ο 33χρονος Συμεών Σεϊσίδης του Ιωάννη, ο 28χρονος αδελφός του Μάριος Σεϊσίδης και ο 31 ετών Γρηγόρης Τσιρώνης.

Εμπρηστές δασών

Το 2007 η κυβέρνηση δίνει αμοιβή υπέρ οποιουδήποτε προσώπου παράσχει, σε αρμόδια Αρχή, στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη εμπρησμών σε δάση ή δραστών εμπρησμών εκ προθέσεως σε δάση, χορτολιβαδικές ή γεωργοδενδροκομικές εκτάσεις που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2007 μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης αυτής, καθώς και όσες ενδεχομένως προκληθούν μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31.10.2007).

Η αμοιβή καθορίζεται από εκατό χιλιάδες (100.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, για κάθε περίπτωση εμπρησμού, αναλόγως της τυχόν επέλευσης θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού προσώπου, του είδους, του μεγέθους και της σπουδαιότητας της έκτασης που κάηκε, του ύψους των προκληθεισών ζημιών και του κοινού κινδύνου ή κινδύνου που προέκυψε ή θα μπορούσε να προκύψει σε αντικείμενα ή πρόσωπα, αντίστοιχα, εξαιτίας του εμπρησμού. Η συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων θα προκύψει από ένορκη διοικητική εξέταση που θα διενεργείται για κάθε περίπτωση, από την αρμόδια Υπηρεσία που ενεργεί την σχετική ποινική προανάκριση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ