Ελλαδα

Άνοιξαν το πορτμπαγκάζ και βρήκαν τον ληστή αγκαλιά με 13.000 ευρώ

Η κινηματογραφική καταδίωξη που ξεκίνησε στον Ασπρόπυργο - Οι κακοποιοί ψέκαζαν με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρηματοκιβώτιο
Χρηματοκιβώτιο/©Twitter

Κακοποιοί ψέκαζαν με πυροσβεστήρες αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης που ξεκίνησε στον Ασπρόπυργο.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί στην περιοχή της Φυλής, όταν άνοιξαν το καπό του κλεμμένου αυτοκινήτου και αντίκρισαν έναν ληστή, αγκαλιά με 13.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί καταδίωξη στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιβαίνοντες στο κλεμμένο όχημα ψέκαζαν με... πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς, προκειμένου να τους περιορίσουν την ορατότητα και να προκαλέσουν την ανατροπή μοτοσικλετών.

Ο συλληφθείς είναι ένας 31χρονος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Όπως διαπιστώθηκε, ο λόγος που δεν κάθισε με τους άλλους τρεις συνεργούς του στην καμπίνα του αυτοκινήτου, ήταν ότι δεν χωρούσε. Έτσι, ελήφθη η απόφαση να μπει με το χρηματοκιβώτιο στο πορτμπαγκάζ. Όταν το κλεμμένο όχημα ακινητοποιήθηκε σε πρανές του δρόμου, στην περιοχή της Φυλής, οι τρεις κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή πεζή, εγκαταλείποντας τον συνεργό τους.

Ο συλληφθείς είναι μέλος συμμορίας, που αποτελεί συνέχεια -σύμφωνα με την αστυνομία- της περιβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων που είχε εξαρθρωθεί το 2017 από την Ασφάλεια Αττικής.

Η αρχή του τέλους

Την περασμένη Πέμπτη η συμμορία «χτύπησε» βενζινάδικο στο ΣΕΑ Κορίνθου στο Σπαθοβούνι. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, άρπαξαν τις εισπράξεις που είχε στην κατοχή του και αφαίρεσαν στη συνέχεια το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 13.000 ευρώ περίπου.

Η συμμορία κατευθύνθηκε προς την Αθήνα, ωστόσο στα όρια του Νομού Κορινθίας με το Νομό Αττικής, οι κακοποιοί λήστεψαν ένα δεύτερο πρατήριο υγρών καυσίμων. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν και ξεκίνησε η καταδίωξη, στην οποία συμμετείχαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και Μονάδες της ΟΠΚΕ. Το κλεμμένο όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Φυλής, όπου και συνελήφθη ο 31χρονος. Οι συνεργοί του αναζητούνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ