- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθελοντές καθάρισαν το Ναυάγιο χορεύοντας συρτάκι (video)
Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου έβαλε το λεωφορείο
Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου καθάρισαν την παραλία και τον βυθό του Ναυαγίου.
Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, την Κυριακή καθάρισαν την παραλία και τον βυθό του Ναυαγίου.
Ήταν η 2η φορά που η Εθελοντική Ομάδα δυτών «We dive we clean» επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο από την Αθήνα και σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο του Φανή Νικολουδάκη Divers Paradise καθάρισαν τον βυθό της περιοχής από τα σκουπίδια. Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου πρόσφερε τη δωρεάν μετακίνηση. Μετά τον καθαρισμό όλοι οι εθελοντές έκαναν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του «Ναυαγίου» και χόρεψαν «Ζορμπά».
Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου:
«13 Οκτώβρη 2019, ημέρα Κυριακή. Μια παρέα εθελοντών μαζευτήκαμε στην παραλία του ναυαγίου με σκοπό να την καθαρίσουμε. Πανω από 10 μεγάλες σακούλες σκουπίδια μαζεύτηκαν από τους Εθελοντές της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Παράλληλα η ομάδα εθελοντών δυτών «WE DIVE WE CLEAN» με δυναμικότητα 2 δυτών και με την Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου που εκπροσωπήθηκε από άλλους 2 δύτες και με την βοήθεια του καταδυτικού κέντρου του ΦΆΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ, έγινε και υποβρύχιος καθαρισμός. Η κατάσταση που είδαμε ήταν κάτι παραπάνω από ΑΠΌ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΉ… Κάδοι καραβιών δεμένοι και παρατημένοι στο κουφάρι του ναυαγίου… Πάνω στο ναυάγιο ο καθένας γράφει ότι θέλει, κολλάει ότι θέλει, αφαιρεί ότι θέλει… Ποιος θα ενδιαφερθεί άραγε;; Που είναι η φύλαξη ενός από τα σημαντικότερα παγκοσμίως τουριστικά αξιοθέατα (εάν όχι το κορυφαίο)… Μαζέψαμε κάβους «ξεχασμένους» που ήταν δεμένοι στο κουφάρι του «ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ», ξεκολλησαμε αυτοκόλλητα, μαζέψαμε εκατόνταδες μπουκάλια που υπήρχαν μάλλον ριγμένα από πάνω… Πρέπει να υπάρξει φύλαξη επί 24ωρου βάσεως για να συνεχίσουμε να έχουμε το ναυάγιο… Γιατί πολύ σύντομα θα γινει μια ανάμνηση… Και μπάνιο κάναμε, και ξενάγηση από τους φιλόξενους εργαζόμενους της Κοινοπραξίας πλοιαρίων Πόρτο Βρώμη Μαριων που μας μετέφεραν ΔΩΡΕΑΝ στο ναυάγιο και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. Όπως ευχαριστούμε πάρα πολύ και την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εθελοντών από την πόλη στο Πόρτο Βρώμη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κλείνει» ο Λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα
Πιθανή παρουσία θραυσμάτων γυαλιού
Red Code για φωτιές στην Αττικοβοιωτία κι άλλες 14 περιοχές
Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι
Περισσότεροι από 250 πολίτες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης
Ζήτησε πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τις επόμενες μέρες
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 25 πυροσβέστες
Η Πολιτική Προστασία θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα υπηρεσίες, Περιφέρειες και Δήμους
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών
Μετά την αποτίμηση των ζημιών, το βάρος πέφτει στην αντιπλημμυρική θωράκιση
Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά
Η Πολιτική Προστασία θέτει τέσσερις περιοχές σε κατάσταση κινητοποίησης - Σε ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.