Ελλαδα

Παράδοση φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ

Νέες υπηρεσίες από τα ταχυδρομεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58591-116980.jpg

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ, κ. Κωστής Μελαχροινός, από το τέλος του μήνα στην Αττική αρχικά και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις, οι πολίτες θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τους τη συνταγή των φαρμάκων, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει τα φάρμακα στον πολίτη και θα εισπράττει με αντικαταβολή τα χρήματα. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ, ενώ θα δημιουργηθεί και ειδικό τηλεφωνικό κέντρο. Σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα παραδίδουν ακόμα και ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.

Από τον ερχόμενο μήνα επίσης, τα ταχυδρομεία θα εκδίδουν και προπληρωμένες κάρτες, για τις ασφαλείς αγορές των πολιτών από το διαδίκτυο, χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Οι ενδιαφερόμενοι, αρκεί να επισκεφτούν ένα κατάστημα των ΕΛΤΑ όπου και θα υποβάλουν σχετική αίτηση προπληρώνοντας το συγκεκριμένο ποσό που επιθυμούν. Όταν οι προπληρωμένες μονάδες τελειώσουν, θα μπορούν να ανανεώσει ή να διακόψουν την κάρτα.

Έχει επίσης ξεκινήσει ήδη πιλοτικά, και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, η συσκευασία και αποστολή προϊόντων με αντικαταβολή  σε όλη τη χώρα, μετά από αίτημα του πελάτη, παρέχεται ενημέρωση στον ενδιαφερόμενο για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση που επιθυμείται κατ’ οίκον παράδοση, ο πελάτης θα χρεώνεται με 1 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτής της υπηρεσίας, προέκυψε και η συμφωνία των ΕΛΤΑ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με την οποία θα εκτελούνται δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά αντικειμένων, επιστολών και δεμάτων του ταχυδρομείου. Καθημερινά αποστέλλονται τέσσερα κοντέινερ και με τον τρόπο αυτό τα ΕΛΤΑ εξοικονομούν πάνω από 2.300 ευρώ για κάθε ένα από αυτά.

Το 2013 τα ΕΛΤΑ θα καταγράψουν ζημιές 5-6 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο πρόεδρος κ. Μελαχροινός, ωστόσο αναμένεται βελτίωση των οικονομικών για το 2014, με κέρδη της τάξης των 7 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 επίσης, θα έχει συντελεστεί η απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ» από τη μητρική εταιρεία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας ο κ. Μελαχροινός τόνισε πως αυτό δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, γιατί τα ΕΛΤΑ δεν ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα. «Αν θελήσουν να το εφαρμόσουν, θα πρέπει να αλλάξουν το νόμο» είπε και πρόσθεσε πως ήδη έχουν γίνει 806 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ