Ελλαδα

Οικογένεια Μπακογιάννη: «Όχι» στη μετονομασία του «Ευαγγελισμού»

«Τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Μπακογιάννης
Παύλος Μπακογιάννης / © INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Γιατί η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη δηλώνει αντίθετη με τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός».

Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαριστεί τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αλλά δηλώνει αντίθετη με τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει δύο σταθμούς. Συγκεκριμένα, τον «Ευαγγελισμό» σε «Παύλο Μπακογιάννη» και τον σταθμό «Άγιος Δημήτρης- Αλέκος Παναγούλης» σε «Αλέκος Παναγούλης». Μια ανακοίνωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση μετονομασίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν θα ήθελαν το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. « Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», επισημαίνεται ακόμη.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κανάλι OpenTV  οι μετονομασίες των σταθμών ενδέχεται να μην προχωρήσουν λόγω αντιδράσεων για το περιττό μεγάλο κόστος μιας τέτοιας αλλαγής. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.