Ελλαδα

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Λαγονήσι - Εκκενώθηκαν κατοικίες (video)

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφ. Αθηνών - Σουνίου - Εστάλη μήνυμα από το 112

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες στο Λαγονήσι, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν κάτοικοι.

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι στο Λαγονήσι λόγω μεγάλης πυρκαγιάς εν υπαίθρω που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ύψος του Grand Resort. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά είναι σε ύφεση, καθώς δεν υπάρχει ενεργή εστία. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για την προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τα σπίτια τους.Πλέον οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει. Μικρές ζημιές έχουν προκληθεί στην εξωτερική πλευρά κατοικιών.

Το ενεργό μέτωπο εκδηλώθηκε στην περιοχή της Σαρωνίδας μέσα σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση. Το σημείο δεν είναι πυκνοκατοικημένο και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, τις οποίες οι πυροσβέστες κατάφεραν να προστατεύσουν από τις φλόγες. Λόγω του πυκνού καπνού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο.

Μέσω Facebook η δημοτική αρχή της Σαρωνίδας είχε καλέσει τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40 χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνιου. Σημειώνεται ότι εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη. Αρχικά έσπευσαν στην περιοχή 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης δόθηκε εντολή για ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. Πλέον, επί τόπου παραμένουν:

  • 42 πυροσβέστες,
  • 19 οχήματα και
  • το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

 

 

Σηκώθηκαν ελικόπτερα

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν τέσσερα ελικόπτερα. Από αυτά το ένα ήταν συντονιστικό, την ώρα που τα άλλα τρία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού, όπου κρίθηκε απαραίτητο.

 

 

Πού διεκόπη η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς στο Λαγονήσι δόθηκε εντολή από την αστυνομία να διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Ειδικότερα:

  • Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και
  • στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαραθώνα - Στην κατηγορία κινδύνου 4 η Αττική

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στον Μαραθώνα. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι συντονισμένες ενέργειες για την κατάσβεση της φωτιάς είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, με τους πυροσβέστες να αποτρέπουν τα χειρότερα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Αττική όσο και αρκετοί νομοί ανά την ελληνική επικράτεια τοποθετούνται σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στην κατηγορία κινδύνου 4 για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.

map.jpg
© civilprotection

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, η ένταση των ανέμων σε ανατολικά τμήματα της χώρας θα φθάσει τοπικά έως και τα 9 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ