Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Ακαριαία η κινητοποίηση στον Υμηττό

Δεν υπάρχουν νέες πύρινες εστίες, μόνο αναζωπυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς / © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ακαριαία ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών στον Υμηττό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ακαριαία ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση της φωτιάς που έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο στον Υμηττό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς στον Υμηττό.

«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ήταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε». Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν νέες πύρινες εστίες, αλλά μόνο αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3:18 τα ξημέρωματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ