Ελλαδα

Συναγερμός από δύο φωτιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα (εικόνες, video)

Προς το παρόν, δεν απειλούνται σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fwtia-rafina.jpg
Φωτιά στη Ραφήνα © facebook.com/rpn.gr

Συναγερμός από δύο φωτιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα Αττικής. Προς το παρόν, δεν απειλούνται σπίτια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από δύο φωτιές που ξέσπασαν στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε Ραφήνα και Βαρνάβα.

Στη Ραφήνα επιχειρούν επί τόπου 40 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα, δύο μηχανοκίνητα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να κινηθούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή να απογειωθούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η κυκλοφορία στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την Φλέμινγκ και τη Ροδοδάφνης έχει διακοπεί.

Η φωτιά καίει οικοπεδική έκταση  κι έχει επεκταθεί σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν κινδυνεύουν σπίτια.

 

 

 

 

Παράλληλα, έχει ξεσπάσει και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Πάντως, τα δύο μέτωπα δεν θεωρούνται ιδιαίτερα απειλητικά. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες αξιόλογες εστίες η Πυροσβεστική κινητοποίηση ισχυρές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί τυχόν εξάπλωση.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε την ζωή σε 102 ανθρώπους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ