Ελλαδα

Εύβοια: Σε ύφεση η πολυμέτωπη φωτιά– Κακή εικόνα στο Μακρυχώρι

Πολλά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά
Φωτιά © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ύφεση η πολυμέτωπη φωτιά στη νότια Εύβοια. Κακή η εικόνα στο Μακρυχώρι. Πολλά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Σε ύφεση είναι την τελευταία ώρα η πολυμέτωπη φωτιά στη νότια Εύβοια και συγκεκριμένα σε Βστόσοννα σε Τραχήλι, Μανίκια, Πυργί και Άγιο Γεώργιο , όπου δίνουν μάχη 331πυροσβέστες. Ωστόσο, πολύ κακή εικόνα παρουσιάζεται στην περιοχή του Μακρυχωρίου, από όπου ξεκίνησε χθες η φωτιά, όπου έχουν επικεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις με πάνω από 100 οχήματα.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί από χωριά για προληπτικούς λόγους, επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ οι πυκνοί καπνοί που καλύπτουν κατά περιόδους πολλά από τα χωριά της περιοχής έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες αρχές συστήνουν σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ώρες θα αναχαιτιστεί η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας. Ο ίδιος έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο, όπως είπε, η πυρκαγιά ευνοείται από αυτούς που τη στροβιλίζουν εξαιτίας του ότι μπροστά είναι το Αιγαίο Πέλαγος. Σύμφωνα με τον Θ. Καρακάντζα το μεγάλο μέτωπο είναι σε ύφεση και μειώνεται ο κίνδυνος να περάσει η πυρκαγιά στο χωριό, στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχουν κάτοικοι. Διευκρίνισε δε, πως τα διαμερίσματα από τα οποία έχει περάσει η πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν. 

Η τελική εκτίμηση είναι ότι και αυτή η φωτιά θα αναχαιτιστεί τις επόμενες ώρες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τις περιοχές γύρω από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς πέφτει η νύχτα.

Και τα τέσσερα μέτωπα βρίσκονται πολύ κοντά, σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Κύμης, με το τελευταίο να ξεσπά στις 13:52 σήμερα Παρασκευή.

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν χωριά | 05/07/2019 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ