- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χανιά: Διαμαρτυρία για τους μαθητές που δεν πήραν άδεια για τις Πανελλήνιες
Τη Δευτέρα η παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στα Χανιά μετά από τις καταγγελίες ότι εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις
Παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας διοργανώνει αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, μετά από καταγγελίες ότι εργοδότες δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χανίων να λάβουν μέρος στην διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν, δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια με συναδέλφους τους εργαζόμενους.
Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και σε αυτήν η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί εργαζόμενους, μαθητές και πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρών.
Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών -τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση.
Τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις και τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές».
Αντίδραση υπήρξε και από το Εργατικό Κέντρο Χανίων με τον Πρόεδρο του Κέντρου Γιάννη Μανωλικάκη να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο των καταγγελιών.
«Οι μαθητές - εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση και την εκπαίδευση και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει.
Σαν Εργατικό Κέντρο στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων - μαθητών που στερήθηκαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και καταδικάζουμε την συμπεριφορά των εργοδοτών», τόνισε ο κ Μανωλικάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Ποια άλλα ονόματα τη συνοδεύουν
Πόσο θα παραμείνει κρεμασμένο στο σπίτι
«Τρέχει» ο διαγωνισμός «Σχεδίασε τα λεωφορεία της Αθήνας»
Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο στην πόλη
Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Οι ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.