- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βγήκαν τα αγριογούρουνα για βόλτα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
«Μην τα ταΐζετε», η έκκληση του δασαρχείου στους πολίτες
Σύσκεψη στο δασαρχείο της Θεσσαλονίκης καθώς αρκετά αγριογούρουνα εμφανίσθηκαν στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.
Για άλλη μια φορά σε περιοχή στα προάστια της Θεσσαλονίκης εμφανίσθηκαν αγριογούρουνα. Αυτή τη φορά τα άγρια ζώα εθεάθησαν στο Πανόραμα.
Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους του Πανοράματος να μην δίνουν τροφή στα αγριογούρουνα. Σχετική ενημέρωση έκανε στη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του οργάνου, Μιχάλης Τζώλλας, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα αγριογούρουνα βρίσκουν τροφή σε κάδους και αυλές.
Στο δασαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ώστε να προβλεφθεί η παγίδευση και η μεταφορά των ζώων εκτός της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι το βασικότερο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι οι κάτοικοι να μην ταΐζουν τα συγκεκριμένα ζώα, προκειμένου αυτά να αναζητήσουν τροφή στο περιαστικό δάσος. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η ανακοίνωση αναφέρει πως οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε, σε δηλώσεις του, ότι πράγματι εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες ένα κοπάδι αγριογούρουνων το οποίο παγιδεύτηκε σε κλουβιά και απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την περιοχή του λόφου Ανάληψη, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Δήμο και με προσωπική παρέμβαση του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.
«Εγώ έχω στείλει πάνω από 15 επιστολές προσωπικά, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και το Δασαρχείο επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του γεγονότος και την πιθανότητα να προκληθούν δυστυχήματα. Από την πλευρά τους, πολίτες, αναφέρουν συχνά πυκνά ότι έχουν υποστεί ζημιές στους κήπους ενώ σημειώθηκαν 3 - 4 ατυχήματα με αυτοκίνητα από πρόσκρουση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη. Τέλος εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Δήμο αλλά όλους τους Δήμους που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.