- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαλάνδρι - Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στο ρωσικό Προξενείο
Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, με χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι δράστες στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου, στην οδό Τζαβέλα, στο Χαλάνδρι και η οποία εξερράγη, κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά και εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα, καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.
Η σημερινή επίθεση αυτή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε, δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στην σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση "Επαναστατικής Αυτοάμυνας".
Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι παραμένει έως τώρα αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται το ρωσικό προξενείο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.