- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στελέχη της Πυροσβεστικής που πρωταγωνίστησαν τη μοιραία βραδιά της τραγωδίας στο Μάτι αναβαθμίστηκαν ή παρέμειναν στις θέσεις τους , ενώ άλλοι που επιχείρησαν να μιλήσουν για τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία έπεσαν σε δυσμένεια όπως καταγγέλλει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Χανιάς.
Σε συνέντευξή του στο liberal.gr, ο κ. Χανιάς αναφέρεται στον σημερινό αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του υπηρεσιακού υπαρχηγού, και αναβαθμίστηκε μετά τη φονική πυρκαγιά. «Εδώ είναι μια πτυχή που χρήζει ανάδειξης. Έρχεται δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση, με μια κεντρική πολιτική απόφαση, που φέρει τις υπογραφές των μελών του ΚΥΣΕΑ, και επιλέγει για την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος τον άνθρωπο, ο οποίος ήταν εκείνη τη μοιραία βραδιά ο επιχειρησιακός αρχηγός. Σημειωτέον ότι ο ίδιος βρίσκονταν εκείνη τη νύχτα στο συντονιστικό κέντρο, δεν είχε φυσική παρουσία στο Μάτι, όταν μόνο και μόνο η ιδιότητά του, δηλαδή του επιχειρησιακού αρχηγού, αυτό επιβάλει. Ο επιχειρησιακός αρχηγός είναι παρών στον τόπο της πυρκαγιάς, προκειμένου να οργανώνει τις επιχειρήσεις και να αντιμετωπίζει επί τόπου όλες τις παραλείψεις. Και παρ’ όλα αυτά, αντί η κυβέρνηση να του επιρρίψει τις ευθύνες που του αναλογούν, εκείνη τον προήγαγε σε αρχηγό του Σώματος», τονίζει.
Συνεχίζοντας καταγγέλλει ότι στη θέση τους εξακολουθούν να βρίσκονται ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης, Δαμιανός Παπαδόπουλος.
«Διατηρήθηκαν δηλαδή στις θέσεις τους τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι και συνέβησαν ανυπολόγιστες ζημιές. Το μήνυμα που στέλνει η παραπάνω κίνηση είναι ότι η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος έκανε και τις κρίσεις, εμπιστεύεται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για τη νέα αντιπυρική περίοδο, αυτήν του έτους 2019. Με άλλα λόγια στον τόπο της καταστροφής, η ηγεσία της Πυροσβεστικής παραμένει ακριβώς η ίδια και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς», τονίζει.
«Στο Σώμα παρέμεινε και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης (ΣΚΕΔ), το γνωστό «199», Αρχιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος, ο οποίος μετακινήθηκε από το «στρατηγείο» της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, στη θέση του επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα», αναφέρει επίσης ο κ. Χανιάς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.