- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Υπουργείο Εργασίας: Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους σχολικούς φύλακες
Αναλυτικά τι προβλέπει η εγκύκλιος
Εγκύκλιο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των σχολικών φυλάκων υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με την οποία διευκρινίζεται ότι «σε εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 4554/18 παρέχονται πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους σχολικούς φύλακες».
Με βάση την εγκύκλιο, η οποία επιλύει ένα χρονίζον -από το 2001- πρόβλημα:
-Οι καταλογιζόμενες στους δήμους εργοδοτικές εισφορές, κύριας και επικουρικής ασφάλισης, απαλλάσσονται των επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων και θα εξοφληθούν σε δόσεις, κατόπιν απόφασης των Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.
-Δεν θα αναζητηθούν, για λόγους χρηστής διοίκησης, οι μη καταβληθείσες εισφορές των εργαζομένων για κύρια και επικουρική ασφάλιση, χωρίς, ταυτόχρονα, να θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
-Τυχόν καταβληθείσες εργατικές εισφορές δεν επιστρέφονται αλλά θα ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Όσοι, ωστόσο, επιθυμούν, μπορούν υποβάλλοντας αίτηση εντός εξαμήνου από την έκδοση της εγκυκλίου, να καταβάλουν τις αναλογούσες εργατικές εισφορές χωρίς τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις, προκειμένου να λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη.
-Ο χρόνος απασχόλησης που τυχόν έχει εξαγοραστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 248 του ν. 4281/2014, δεν θα προσμετράται στον πλασματικό χρόνο ασφάλισης αφού λογίζεται ως πραγματικός χρόνος απασχόλησης. Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν το σύνολο του επιτρεπόμενου πλασματικού χρόνου ασφάλισης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.