Πλημμύρισε η δημόσια υπηρεσία, βράχηκαν τα έγγραφα (εικόνες)
Η απουσία βιβλιοθηκών και τα ράφια που δεν αγόρασε ποτέ το Υπουργείο Παιδείας
«Μούσκεμα» έγιναν ολόκληροι τόμοι εγγράφων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το νερό της βροχής μπήκε στο κτίριο που στεγάζει το παράρτημα της κεντρικής Δημόσιας Υπηρεσίας, επί της λεωφ. Πλαστήρα, με αποτέλεσμα να βραχούν οι τόμοι που βρίσκονταν τοποθετημένοι στο πάτωμα λόγω απουσίας ραφιών.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι υπάλληλοι είχαν επανειλημμένα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει κονδύλι για την αγορά βιβλιοθηκών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα ολόκληροι τόμοι με σημαντικά έγγραφα να παραμένουν στο πάτωμα. Μάλιστα, όσες μεταλλικές βιβλιοθήκες υπάρχουν εντός του χώρου, έχουν προέλθει από άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως ο Δήμος Ηρακλείου.
Οι πρώτοι τόμοι χρονολογούνται από το 1880 και φθάνουν έως σήμερα. Περιλαμβάνει έγγραφα από Δικαστήρια, δημόσιες Υπηρεσίες, συμβολαιογραφεία, ακόμα και έγγραφα που προέρχονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα και γραφεία του νομού. Το νερό της βροχής προκάλεσε ζημιά σε αρχεία του προηγούμενου αιώνα.
Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «διάσωσης» των τόμων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Είναι η ημέρα που ξεκινά και επίσημα ο χειμώνας
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Γιατί τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι
Τι αλλάζει και γιατί πρόκειται για ένα τεχνικά σύνθετο θέμα
Θα καθοριστεί η επόμενη φάση των κινητοποιήσεων
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.