Ελλαδα

«Σεισμός» προκάλεσε ζημιές στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας: 5+1 φωτογραφίες από την άσκηση ετοιμότητας

Τι περιλαμβάνει το σενάριο καταστροφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vasilis.jpg
©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας η άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφών από σεισμική δόνηση, με τη συμμετοχή 250 εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρεις ασθενείς από τον 5ο όροφο. Σκηνές για την παροχή πρώτων βοηθειών τοποθετήθηκαν επί της οδού Κορώνειας. Στόχος της άσκησης είναι το προσωπικό του νοσοκομείου να αποκτήσει τις γνώσεις και να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πιθανής κατάστασης.

Το σενάριο καταστροφής περιλαμβάνει την πλήρη εκκένωση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, του Ακτινοθεραπευτικού κέντρου και ενός νοσηλευτικού τμήματος που βρίσκεται στον 5ο όροφο. Επιπλέον, περιλαμβάνει και απεγκλωβισμό από ασανσέρ.

eurokinissi2342342.jpg
©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και σε αυτήν συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, η Τροχαία, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, μαζί με περίπου 250 εργαζόμενους του νοσοκομείου.

«Ένας ακόμη λόγος είναι να δείξουμε ότι στον Άγιο Σάββα δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος διαφυγής ραδιενέργειας από τις δυο μονάδες κοβαλτίου ακτινοθεραπείας, τα οποία σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν, αφού έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση τους από σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές, που δεν λειτουργούν με ραδιενεργές πηγές» τόνισε κατά την παρουσίαση της άσκησης ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Δενδραμής.

Πρόκειται για την 71η άσκηση που διεξάγει πανελλαδικά το ΕΚΕΠΥ από τον Νοέμβριο του 2015.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ