- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο Στρατοδικείο οδηγείται η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στον Έβρο, τον περασμένο Μάρτιο, και παρέμειναν για μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης πριν αφεθούν ελεύθεροι παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και επιστρέψουν μια ημέρα αργότερα στην Ελλάδα.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το χρονικό της υπόθεσης: Από τη σύλληψη στην απελευθέρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το ΓΕΕΘΑ θα στείλει έγκληση προς τον Ανθυπολοχαγό (ΜΧ) Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη, καθώς και των ανώτερων αξιωματικών του Δ' Σώματος Στρατού, της ΧVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού -στον σχηματισμό των οποίων υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.
Η σύλληψη είχε γίνει την 1η Μαρτίου 2018 από τουρκικό περίπολο σε δασώδη περιοχή του Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι βαρύτατο και στρέφεται κατά όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που οδήγησαν στα γεγονότα αυτά.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ωστόσο, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής και είχε ζητηθεί να ξαναγίνει, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν κάλυπτε όλο το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.