Ελλαδα

Νοσοκομειακοί γιατροί: Απεργία την Παρασκευή στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
doctor3423.jpg
©EUROKINISSI

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Περιφέρεια, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στην Αττική θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τις 09.00 το πρωί έως και τις 15.00 το μεσημέρι.

Οι γιατροί ζητούν την άμεση επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές και την καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), δεν προβλέπεται κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των μισθολογικών απωλειών, δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένα ποσά, ενώ δεν προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα.

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ

Όπως έγινε γνωστό, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απεργούν την Παρασκευή τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

 Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, πραγματοποίησαν πορεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής με αίτημα την κατάργηση της εγκυκλίου η οποία προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας που δεν εφημερεύουν, μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, όπως:

  • πλήρη επιστημονική, μισθολογική και εργασιακή εξομοίωση των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων,
  • αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων,
  • βελτίωση των συνθηκών εργασίας,
  • κατάργηση της «εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής» γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς,
  • ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κέντρων Υγείας
  • και εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (μισθολόγιο) και στους γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Κέντρων Υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ