Ελλαδα

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Δακρυγόνα και πετροπόλεμος (video)

Μπροστά στο Δημαρχείο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4545106.jpg
© MotionTeam/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Επεισόδια έχουν ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη έξω από το Δημαρχείο, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» όπου θα εκφωνήσει ομιλία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

Thestival.gr Τσίπρας βολτα ΔΕΘ


Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική, ενώ οι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών.

4545087.jpg

4545176.jpg

4545154.jpg

Συγκεκριμένα επιτέθηκαν σε συνεργείο του καναλιού Alpha. 

Thestival.gr

Thestival.gr

Η ιστοσελίδα «thestival.gr» αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ δίνουν μάχη με περίπου 400 διαδηλωτές, στη Γ' Σεπτεμβρίου, μπροστά από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με πορεία, από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.


Το Ruptly μεταδίδει ζωντανά την κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Live: Demonstrators flock to Thessaloniki as Tsipras kicks off new political season at TIF  -P2

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ