- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συνελήφθη ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Δημητρακόπουλος
Όταν επιχείρησε να επισκεφθεί την 88χρονη μητέρα του στο σπίτι της στη Λάρισα
Συνελήφθη ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Δημητρακόπουλος, ενώ πήγε να επισκεφθεί τη μητέρα του, 88 ετών, στο σπίτι της. Να σημειωθεί ότι στην οικογένεια Δημητρακόπουλου ανήκει ο τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν με την επίσκεψη του κ. Δημητρακόπουλου στο σπίτι της μητέρας του. Την ασφάλεια της μητέρας του έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, ο υπάλληλος της εταιρείας security ενημέρωσε τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Ελευθερία».
Το στέλεχος της εφημερίδας ενημέρωσε την αστυνομία και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον πρώην ευρωβουλευτή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό γιατί συνέβη αυτό.
Μετά τη σύλληψη ο κ. Δημητρακόπουλος υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Γιώργου Μιχαλόπουλου, με αποτέλεσμα και αυτός να συλληφθεί.
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» η δικαστική διαμάχη του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ με τη μητέρα του Δανάη Δημητρακοπούλου ξεκίνησε όταν ανοίχθηκε η διαθήκη του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου. «Ο εκλιπών, γιος του ιδρυτή της εφημερίδας Γιώργου Δημητρακόπουλου και σύζυγος της Δανάης Δημητρακοπούλου, με τη διαθήκη του είχε κληροδοτήσει το 55% της επιχείρησης στην σύζυγό του και το άλλο 45% στον γιο του Γιώργο. Ο τελευταίος, ευρωβουλευτής εκείνη την εποχή, έχοντας νομικό κώλυμα, εκχώρησε στην μητέρα του το τιμάριό του στην εφημερίδα, «προσωρινά» όπως ανέφερε στα δικαστήρια, με «δωρεά εν ζωή» -πράξη η οποία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 στις οποίες κατήλθε ως υποψήφιος στην Λάρισα και δεν εξελέγη, ζήτησε την επιστροφή του μεριδίου του αλλά η μητέρα του αρνήθηκε να του το επιστρέψει. Αιτία το διαζύγιό του αλλά κυρίως ο δεύτερος γάμος του με τον οποίο η Δανάη Δημητρακοπούλου διαφωνούσε εξ αρχής... Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως ο Γιώργος Δημητρακόπουλος δικαιώθηκε αλλά έχασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και οριστικά στον Άρειο Πάγο το 2013», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.