- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει ξεκινήσει από τις 12.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ και κατευθύνεται στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν οι καθηγητές. Παρόμοιες συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Με σύνθημα «Όχι στις απολύσεις και την ανεργία - κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός έξω από το σχολείο», οι καθηγητές βγαίνουν και σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας περίπου 2.500 καθηγητών από τα Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια, λόγω ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που κατάργησε τις ειδικότητές τους. Εξάλλου Τετάρτη το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο καθώς και όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνάντηση για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας.
Από την κατάργηση αυτή χάνονται πολλές οργανικές θέσεις, ενώ το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται να απορροφηθούν περίπου οι μισοί εκπαιδευτικοί σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Η ΟΛΜΕ πάντως έχει προχωρήσει και στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και παντός άλλου υπευθύνου για την απόφαση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου για τις διαθεσιμότητα πριν αυτός ψηφιστεί επίσημα, και, ιδίως, να δημοσιοποιήσουν τους πίνακες που περιείχαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαψεύδονται οι πληροφορίες για τον θάνατο της ανήλικης
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Δυτική και νότια Ελλάδα θα επηρεαστούν περισσότερο
Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Αργυρούπολη, Σταθμός Λαρίσης και Νέο Ηράκλειο αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση
Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες
Ιδανικός προορισμός για οικογένειες και για τους λάτρεις της φύσης και των καταδύσεων
Πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης
Έντονη φόρτιση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας
Η αλλοδαπή τουρίστρια εγκλωβίστηκε σε δύσβατο μονοπάτι και κάλεσε το 112
«Οι οικογένειες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια»
Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χωράφα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποια είναι τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο από τις υψηλές θερμοκρασίες
Όλα τα σημεία που θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.