Ελλαδα

Ελεύθεροι στη Μύκονο οι τρεις Ιταλοί για την κλοπή του ρολογιού των 200.000 ευρώ

Πολλά τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης που θυμίζει «ναπολιτάνικη συμμορία»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1081656-1.jpg
© Eurokinissi / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Ιταλοί που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία της Σύρου για την υπόθεση κλοπής ρολογιού αξίας 200.000 ευρώ από Σαουδάραβα δημοσιογράφο στη Μύκονο.

Ειδικότερα, η 26χρονη Ιταλίδα και ο 23χρονος φίλος της μπορούν να επιστρέφουν στη Μύκονο για να συνεχίσουν τις διακοπές τους ενώ το τρίτο μέλος της παρέας, ένας 22χρονος, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο καθώς του επεβλήθη ο περιοριστικός όρος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία καθώς το θύμα περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι το άτομο που του επιτέθηκε και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις τού άρπαξε το συλλεκτικό Richard Mille των 200.000 ευρώ ήταν μετρίου αναστήματος, με σκούρα γένια, ενώ ο νεαρός Ιταλός που συνελήφθη και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από τον 55χρονο Σαουδάραβα ήταν ψηλός και ξανθός.

Ο νεαρός επίσης δήλωσε κατά την προανακριτική του κατάθεση αλλά και κατά την απολογία του στον ανακριτή ότι την ημέρα της κλοπής δεν ήταν στη Μύκονο αλλά βρέθηκε στο νησί στις 25 του μηνός την ημέρα δηλαδή της σύλληψης του.

Η κλοπή του ρολογιού φέρεται να έχει ομοιότητες με τον τρόπο δράσης της ιταλικής συμμορίας που πέρυσι το καλοκαίρι είχε μετακομίσει στο νησί των ανέμων και έκλεβε πανάκριβα ρολόγια από ευκατάστατους τουρίστες.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις συλληφθέντες είναι Ιταλοί υπήκοοι από τη Νάπολη. Μετά την καταγγελία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου κι ενώ βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, τους προσήγαγαν και στη συνέχεια τους συνέλαβαν καθώς ο ένας από αυτούς, αναγνωρίστηκε από το θύμα, ενώ από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δυο άνδρες κυκλοφορούσαν στο νησί με μηχανάκι που είχε ενοικιάσει η 23χρονη, χρησιμοποιώντας πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Το σκούτερ εντοπίστηκε κρυμμένο ενώ κατασχέθηκε και το πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και στη συνέχεια στον ανακριτή ο οποίος τους άφησε ελεύθερους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ