Ελλαδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές στα Νότια και Βόρεια προάστια (εικόνες)

Άνω των 400.000 ευρώ η λεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
klopes.jpg
ΕΛ.ΑΣ

Για 72 περιπτώσεις διαρρήξεων κατηγορούνται τα 5 μέλη της εγκληματικής σπείρας, που εξάρθρωσαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής με την αξία των κλοπιμαίων μάλιστα να υπολογίζεται πάνω από 400.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας φέρονται να διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια κυρίως στα Νότια και Βόρεια Προάστια.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων οι 4 είναι αλλοδαποί και ο ένας Έλληνας, όλοι τους από 17 έως 31 ετών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 3 ακόμα μέλη, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, μετέβαιναν με τα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητά τους στις περιοχές και τα σπίτια που έβαζαν στο στόχαστρό τους. Εκεί παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, έμπαιναν μέσα κι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι κι έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών, ενώ ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.

Σε αρκετές δε περιπτώσεις έπαιρναν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Κατά τις έρευνες σε σπίτια κι οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες, προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.

Σε κατοικία-καβάτζα του αρχηγικού μέλους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 κιλά χασίς και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ενώ βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

klopes1.jpg

klopes3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ