Ελλαδα

Ελεύθερος και ο δεύτερος Τούρκος αξιωματικός από τους 8

Με απόφαση της Επιτροπής Ασύλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trouk23.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκτός φυλακής θα βρεθεί και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να εκδώσουν τους Τούρκους στρατιωτικούς, καθώς -όπως ισχυρίζεται- ανήκουν στο δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και, το οποίο είχε επιχειρήσει να ανατρέψει τον Ιούλιο του 2016 τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει την υπόθεση, απορρίπτοντας οποιοδήποτε σχέδιο ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Αδριανούπολης. 

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.

Στα τέλη Απριλίου είχε αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ. Διαμένει σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρή φρούρηση.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί είχαν καταφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ