- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εκτός φυλακής θα βρεθεί και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να εκδώσουν τους Τούρκους στρατιωτικούς, καθώς -όπως ισχυρίζεται- ανήκουν στο δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και, το οποίο είχε επιχειρήσει να ανατρέψει τον Ιούλιο του 2016 τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει την υπόθεση, απορρίπτοντας οποιοδήποτε σχέδιο ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Αδριανούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.
Στα τέλη Απριλίου είχε αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ. Διαμένει σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρή φρούρηση.
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί είχαν καταφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.