Ελλαδα

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες για την Πρωτομαγιά - Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ (εικόνες)

Αναλυτικά όλες οι συγκεντρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pame1.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων και των συνδικαλιστικών φορέων για την εργατική Πρωτομαγιά.

«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών», ήταν το σκεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος η οποία κορυφώνεται με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην πορεία κυριαρχούν τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή»

pame2.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

pame3.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων, του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βεβαίως για την αποδέσμευση τελικά από όλες τις λυκοσυμμαχίες» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα, κάθε μέρα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων. Καλή Πρωτομαγιά! Καλή δύναμη σε όλες και όλους!» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

pame4.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
pame5.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε Live τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ:

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποιούν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαδηλώνουν, όπως τονίζουν «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις».

Επίσης, διάφορα Πρωτοβάθμια Σωματεία βρίσκονται στο Μουσείο, για την δική τους απεργιακή συγκέντρωση.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται τέσσερις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ