- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε 65χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου
Συνευρέθηκε ερωτικά μαζί του δύο φορές - Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
Ποινή κάθειρξης 1,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 65χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, αλλά αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του, μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος -πρώην δημόσιος υπάλληλος- είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας γνώρισε ανήλικο, με τον οποίο αντάλλασε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.
Κατόπιν αυτών, συναντήθηκαν και συνευρέθηκαν ερωτικά δύο φορές, το διάστημα 2012 - 2013. Όπως προέκυψε επρόκειτο για μαθητή γυμνασίου, ηλικίας τότε 13-14 ετών, που και εκείνος εμφανιζόταν με εικονικό λογαριασμό.
Η κατάθεση του ανήλικου
Προανακριτικά ο ανήλικος είχε καταθέσει ότι η συνεύρεση έγινε έναντι αμοιβής (20 ευρώ), αλλά εξεταζόμενος από το δικαστήριο ανασκεύασε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρηματικό αντάλλαγμα. «Την πρώτη φορά όλα έγιναν με τη συναίνεσή μου, αλλά τη δεύτερη φορά διαπίστωσα ότι δεν ήθελα» κατέθεσε.
Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου, ερευνώντας άλλη υπόθεση παιδεραστίας.
«Δημιουργήσαμε ψεύτικο λογαριασμό, με στοιχεία ανήλικου αγοριού στο Facebook και αποκτήσαμε επικοινωνία μαζί του» κατέθεσε μάρτυρας-αστυνομικός και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε αλλεπάλληλα μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο στον υποτιθέμενο ανήλικο. Έτσι, σε προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ανυποψίαστο δράστη.
Παραδέχτηκε τις πράξεις του
Ενώπιον των δικαστών, ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν χρηματικά ανταλλάγματα, ενώ ισχυρίστηκε πως είχε την πεποίθηση ότι επρόκειτο για ενήλικα άτομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.