Ελλαδα

Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας λόγω πλειστηριασμών

Στα κάγκελα ΠΑΜΕ, Λαϊκή Ενότητα, Κίνημα Δεν Πληρώνω και συλλογικότητες - Στο σφυρί εκατοντάδες σπίτια οφειλετών για να εκταμιευτεί η δόση των 5,7 δισ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
comfouzio234.jpg
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτό λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στις 18.30 το απόγευμα ξεκίνησε η παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στην Ακαδημίας (μέχρι το ύψος της Σίνα) και την Αμαλίας, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο της Λεωφ. Συγγρού.

Το ΠΑΜΕ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, η Λαϊκή Ενότητα και συλλογικότητες βρίσκονται στα «κάγκελα», καθώς η κυβέρνηση τρέχει να κάνει πράξη το προαπαιτούμενο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκειμένου να λάβει τα νέα δανεικά.

Το τελεσίγραφο των θεσμών προς την Αθήνα, το οποίο δόθηκε μέσω του Eurogroup στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών και από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να περάσει σε πλήρη απελευθέρωση της διαδικασίας προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Τετάρτης η διεξαγωγή των πλειστηριασμών πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο για τα χρέη προς τις τράπεζες. Οι πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία και -φυσικά- σπίτια. Βάσει κυβερνητικού σχεδιασμού, από την 1η Μαΐου ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ