- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σε 270 ανέρχονται οι κλήσεις τις οποίες έλαβε η πυροσβεστική υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ τόνοι λάσπης έπληξαν την ευρύτερη περιοχή από τον Πλατανιά μέχρι και την είσοδο της πόλης των Χανίων στο Βαμβακόπουλο και τον Κλαδισό.
Ακινητοποιημένα οχήματα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, ακόμη και για αγροτικά οχήματα που έχουν περισσότερες δυνατότητες από τα συμβατικά οχήματα.
Η στάθμη του νερού του Κλαδισού ποταμού έχει ανέβει - λίγους πόντους πριν το ύψος της γέφυρας της περιοχής, ενώ η αντίστοιχη στους δρόμους έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους. Από τα φαινόμενα κατέρρευσε το εμπρόσθιο τμήμα καντίνας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων - περιοχή παραθαλάσσια - όπου και έχει παρατηρηθεί αλλοίωση μέρους της ακτογραμμής από τον έντονο κυματισμό. Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν Πλατανιά, Γεράνι και Κεραμιά, με προβλήματα κυρίως σε στέγες και πυλωτές.
Η παλιά εθνική οδός έχει κλείσει από Δαράτσο μέχρι τον Πλατανιά, ενώ προβλήματα επικρατούν και στο κυρίως δίκτυο του νομού.
Πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ οχήματα από τον Ταυρωνίτη μέχρι και τον Αποκόρωνα, από τη μία άκρη του νομού στην άλλη, ακινητοποιήθηκαν λόγω της έντασης της βροχής και προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα αυτοκίνητα.
Ο νομός βρίσκεται σε γενική επιφυλακή με κύριο μέλημα των υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας να εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νομού.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, τα φαινόμενα από το βράδυ θα παρουσιάσουν βελτίωση. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά, τα δημοτικά γυμνάσια και λύκεια σε όλο το δήμο, δεν θα λειτουργήσουν, όπως επίσης και νηπιαγωγεία σε χωριά του δήμου.
Κατολισθήσεις και στο Ρέθυμνο
Κατολισθήσεις που καθιστούν δυσχερή και σε πολλά σημεία επικίνδυνη την κυκλοφορία στο Εθνικό Δίκτυο επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, είναι μερικά από τα προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει από τα ξημερώματα το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης.
Επί ποδός βρίσκονται οι Δήμοι, η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία, ενώ παράλληλα συστήνουν προσοχή προς όλους όσους διέρχονται τον ΒΟΑΚ.
Στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής, από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, έχουν πέσει βράχια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, η οποία ξεκίνησε και πάλι πριν από μισή ώρα. Χώματα και λάσπες σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς. Οι τροχονόμοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όμως λόγω των «ουρών» που έχουν σχηματιστεί, η ταχύτητα επιβάλλεται να είναι μειωμένη και η προσοχή όλων σε εγρήγορση.
Η ένταση της βροχής είναι τόσο μεγάλη που το τελευταίο 24ωρο έχει δημιουργήσει προβλήματα και σε αγροτικούς δρόμους, κυρίως της δυτικής Κρήτης. Από την πλευρά του Λασιθίου, ανατολικά της Κρήτης, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, καθώς η κακοκαιρία έχει πλήξει τα Χανιά και το Ρέθυμνο.
Ωστόσο, στα ορεινά του νομού Ρεθύμνου, στις περιοχές Ανώγεια και Μυλοπόταμο, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η βροχόπτωση ήταν ελάχιστη τα τελευταία δύο 24ωρα, ενώ μετά και από προειδοποιήσεις της ΕΜΥ όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης είναι σε επιφυλακή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Χανιώτικα Νέα/STR
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.